Független vidéki sajtó: kínok között megélt nőgyógyászati kezelés, mit tervez a Tisza Párt, furcsán leváltott főszerkesztő

Megosztás

Becsődülő biztonsági emberek segítségével váltották le a kis vidéki sajtóorgánum főszerkesztőjét, a flegma nőgyógyász óriási fájdalmakat okozott az alhasi görcsökkel érkező betegnek, felújított egyetemi épületek. Leégett a híres Miskolctapolcai Barlangfürdő, hosszú idő és nagyon sok pénz kell majd az újjáépítéshez. Ilyen hírekkel találkozhattunk a héten a független vidéki sajtóban.

Veszprém Kukac – Ezek már egymást nyírják

Biztonsági emberek csődültek a veszprémi Napló szerkesztőségébe, leváltani Balla Emőke főszerkesztőt. Mitől tartottak? Hogy majd egy kis vidéki újságíró kollektíva rátámad a munkáltató osztagára? Emőke köztudottan a konzervatív értékek elkötelezettjeként dolgozott. Különben elődjétől, Néző Lászlótól, a Hír TV Sajtóklub műsorában is haknizó, a Magyar Nemzet főszerkesztő propagandistájától, 4 évvel ezelőtt nem vehette volna át ezt a pozíciót. Kollégánk megalázási ceremóniáját a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter celebrálta – írja a Veszprém Kukac.

Nyugat.hu: „Üvöltöttem, hogy hagyja abba, mire közölte, nem érdekli, hogy fáj” – Egy történet a szombathelyi kórház nőgyógyászatáról

A Nyugat.hu olvasója augusztus 23-án, pénteken délután sírva, erős alhasi görcsökkel ment be a szombathelyi kórház sürgősségi osztályára, ahonnan tovább is küldték a nőgyógyászati részlegre. A lapnak később írt levelében kiemelte, hogy szerinte egy nőgyógyászati vizsgálat minden nőnek egy nagyon intim, kiszolgáltatott helyzet, ahol bizalmat adnak az adott orvosnak, ő is így tett. 

Viszont, ami ezek után következett, az az olvasó szerint rendkívül megalázó, méltatlan volt. Az orvos először csak flegmán beszélt vele, majd többször jeleznie kellett az orvosnak, hogy nagyon fáj neki, amit csinál. Kérte, hogy hagyja abba, legyen óvatosabb, de az orvos csak folytatta. 

A beteg jelezte panaszát a kórház vezetésének, a Nyugatnak azt írták, 30 napon belül kivizsgálják az esetet és tájékoztatják az eredményről a beteget. Részletek a Nyugat.hu cikkében

ENyugat.hu: A Soproni Egyetem fejlesztésekkel és rekordszámú hallgatóval indítja az új tanévet

Közel 1500 elsőéves kezdte meg tanulmányait a hét elején a Soproni Egyetemen – írja az ENyugat.hu. Az egyetemen felújított kollégiumok és épületek, sportnap és egy könnyűzenei fesztivál is várja a hallgatókat, ahol a sikeres felvételi és pótfelvételi számai alapján várható, hogy jövőre az intézmény átlépi a 4000 fős hallgatói számot. Erre az egyetem szakemberei is készülnek, digitális oktatási megoldások fejlesztésével. További részletek az ENyugat.hu cikkében

Borsod24: Labdadobálás, vattacukor és egy adag politika – avagy mit tervez a Tisza Párt idén ősszel?

A Szinva-Tisza Sziget, Magyar Péter pártjának miskolci szervezete rendezte azt a nyárbúcsúztató eseményt, ahol a családi napokon megszokott árusokon, mutatványosokon, előadókon kívül egy politikus is sokakat vonzott. A szervezet alelnöke és EU-képviselője, az elbocsátott református lelkész, Tarr Zoltán is elfogadta a borsodi megyeszékhely meghívását, és miközben a gyerekek a háttérben önfeledten zsibongtak, interjút adott a Borsod24-nek a párt őszi terveiről és a kihívásokról. Például arról, hogy annak ellenére szeretnének helyi politikát, hogy nem indultak az idei önkormányzati választásokon.

Szintén a Borsod24 írta meg az elsők között, hogy leégett a méltán híres és szeretett Miskolctapolcai Barlangfürdő pénteken késő este. Szinte a teljes tetőszerkezet a lángok martalékává vált és óriási károkat okozott az intézményben. A lap munkatársa drónos felvételekkel mutatta meg másnap reggel, mi maradt az épületkomplexumból, szörnyű látvány.

Szol24: Honnan ered a Lajka Kultúrművek neve?

Különleges nevű vendéglátóhely nyitott nemrégiben Szolnokon, amely meglehetősen egyedi arculattal várja a vendégeit. A Szol24 nem tudott ellenállni, és beült az egyik asztalhoz, hogy kiderítse, mi lehet egy induló vállalkozás célja kínálat, programok és távlati tervek tekintetében. Az is érdekelte persze az újságírót, honnan ered a cégtáblán szereplő név, amely a híres négylábú űrutasra utal.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek